Світ

США прокоментували інцидент з вертольотами на білорусько-польському кордоні

США прокоментували інцидент з вертольотами на білорусько-польському кордоні

Фото: Вікіпедія

Пентагон

Сполучені Штати Америки дуже серйозно ставляться до безпеки країн НАТО, підкреслили у Пентагоні.

 

США незмінно віддані захисту безпеки країн НАТО. Про це під час брифінгу заявив офіційний представник Пентагону Пет Райдер, коментуючи інцидент на польсько-білоруському кордоні, коли два військові вертольоти Білорусі порушили повітряний простір Польщі.

 

“Вкотре повторюю, що ми дуже серйозно ставимося до безпеки НАТО. І ми продовжуватимемо працювати з нашими союзниками НАТО, щоб гарантувати, аби кожен квадратний сантиметр території НАТО залишався в безпеці”, – сказав він.
 

Перетин кордону стався у районі села Біловеж. Білоруські вертольоти летіли на дуже низькій висоті, через що їх не зафіксували радіолокаційні системи.

 

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак закликав збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, у тому числі бойові вертольоти. Він також повідомив НАТО про порушення кордону, а в МЗС країни для надання пояснень був викликаний тимчасовий повірений у справах Білорусі.


Своєю чергою Мінськ такий інцидент заперечив, заявивши, що країна-член НАТО “вигадала” звинувачення, щоб виправдати нарощування своїх військ біля кордону з Білоруссю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button