Світ

США підтримають відновлення України – ЗМІ

США підтримають відновлення України - ЗМІ

Фото: Zelenskiy / Official

США націлені на підтримку процесу відбудови України

Сполучені Штати мають намір продовжити економічну та енергетичну підтримку України, а також допомоги їй у сфері безпеки.

Сполучені Штати Америки мають намір взяти участь у відбудові України після завершення війни з РФ. Про це заявив представник Держдепу Ентоні Блінкен після зустрічі у Лондоні з очільником МЗС України Дмитром Кулебою, пише Укрінформ.

Представник Держдепу підкреслив, що США у тому числі планують організувати взаємодію серед донорів задля досягнення цієї мети.

“Держсекретар Блінкен запевнив у підтримці з боку США в економічному відновленні України, а також наголосив на важливості продовження тісної співпраці через Міжвідомчу платформу координації донорів”, – йдеться в повідомленні.

Блінкен підкреслив, що США віддані взаємодії з приватним сектором, аби забезпечити модернізацію та відродження України.

Сторонитакож  обговорили необхідність подальших реформ в Україні з метою створення середовища для інвестицій, а також сталого економічного зростання.

Уряд виділить 6,6 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на 159 проектів з відновлення житла та інфраструктури у Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській та Херсонській областях. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button