Світ

США підтримали участь Росії у другому Саміті миру

США підтримали участь Росії у другому Саміті миру

Фото: Anadolu Agency

Речник Державного департаменту США Метью Міллер

Штати заохочуватимуть дипломатичний процес, але лише тоді, коли Україна обере форму та зміст переговорів.


США підтримують ініціативу України щодо залучення Росії до участі в другому Саміті миру, адже тільки Київ має вирішувати, коли вести перемовини з країною-агресором. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.
 
На запитання, чи заохочували офіційні особи США президента України Володимира Зеленського запросити Росію на майбутній захід, він відповів, що це питання обговорювалось між українською та американською сторонами.

“Але, як ми вже говорили раніше, будь-які рішення щодо дипломатичних переговорів – це рішення, які має приймати Україна, а не США, не будь-яка інша країна, яка не є стороною конфлікту”, – заявив Міллер.

 

Речник Держдепу зазначив, що саме Україна вирішує, коли та в якій формі починати перемовини з Росією. І Вашингтон як партнер підтримає Київ, якщо “вони виберуть цей шлях”.
 

“Ми завжди чітко пояснювали це. І я зауважу – і це стосується того, як Кремль відповів, принаймні спочатку, на ті заяви з боку України – ми завжди підтримували дипломатію, коли Україна готова, але ніколи не було ясно, що Кремль готовий до реальної дипломатії”, – додав Міллер.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + nine =

Back to top button