Світ

США оголосять про нову допомогу для України – АР

США оголосять про нову допомогу для України - АР

Фото: military.com

Зброя надається в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь

Новий пакет допомоги буде виділений в той час, як українські війська продовжують розширювати свій несподіваний наступ на Росію.

Сполучені Штати Америки мають намір оголосити про новий пакет військової допомоги Україні вартістю біля 125 мільйонів доларів. Про це у четвер, 22 серпня, повідомляє Associated Press з посиланням на власні джерела.

Пакет допомоги включатиме ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), Javelin та низку інших протитанкових ракет. Також до нього увійдуть системи і обладнання для боротьби з безпілотниками і засобами радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, транспортні засоби та інше обладнання.

“Офіційне оголошення про нову допомогу може з’явитися вже в п’ятницю, напередодні Дня Незалежності України. Зброя надається в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, а це означає, що вона береться зі складів Пентагону і може бути доставлена швидше”, – наголошує AP.

НАТО опублікувало короткий виклад нової Дорожньої карти інноваційної співпраці між НАТО та Україною, попередньо схваленої лідерами на Вашингтонському саміті. 

Раніше президент США Джо Байден затвердив додаткове фінансування потреб національної безпеки, яке містить понад 60 млрд доларів на підтримку України. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − 5 =

Back to top button