Світ

США не відкладатимуть санкцій проти ПВК Вагнера

США не відкладатимуть санкцій проти ПВК Вагнера

США продовжать тиск на ПВК Вагнера

У Білому домі заявили, що й надалі вживатимуть заходів, щоб обмежити здатність угруповання продовжувати сіяти хаос і насильство.

США продовжуватимуть чинити санкційний тиск на ПВК Вагнер, аби позбавити це угруповання змоги сіяти хаос та насильство по всьому світу. Про це на брифінгу у понеділок, 26 червня, заявив координатор Ради Нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Ми надалі вживатимемо відповідних заходів, щоб обмежити їхню здатність продовжувати сіяти хаос і насильство, де б вони не були”, – сказав Кірбі.

Він зазначив, що стосовно ПВК Вагнер були застосовані санкції як проти транснаціонального злочинного угруповання. Водночас ця військова компанія продовжує діяти не лише в Україні, а й у країнах Африки, інших регіонах.

Кірбі зауважив, що наразі зарано робити оцінки й прогнози, як Вагнер та його ватажки діятимуть далі. Він також додав, що не знає, де зараз перебуває Пригожин.

Нагадаємо, у суботу, на тлі заколоту ПВК Вагнера ЗМІ повідомляли, що США відкладуть нові санкції проти них. Зазначається, що  Держдепартамент США планував 27 червня запровадити чергові санкції щодо Вагнера через їхні дії в Африці.

США ввели санкції проти ватажка ПВК Вагнер в Малі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button