Світ

США не підтверджують випробування підводних дронів для ядерної зброї у КНДР

США не підтверджують випробування підводних дронів для ядерної зброї у КНДР

Фото: скріншот

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

Американська сторона продовжує перебувати в контакті із Південною Кореєю, щоби дізнатися більше деталей та контексту цього питання.

У Вашингтоні наразі не можуть підтвердити заяву Північної Кореї про випробування новітніх підводних дронів, які начебто здатні нести ядерну зброю. Про це на брифінгу у п’ятницю, 19 січня, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Я не можу підтвердити заяв Північної Кореї про те, що вони справді випробували таку зброю. Однак це підкреслює продовження провокацій з боку Кім Чен Ина та його режиму в Пхеньяні”, – зауважив він.

Кірбі зазначив, що американська сторона продовжує перебувати в контакті із Південною Кореєю, щоби дізнатися більше деталей та контексту цього питання.

Водночас, за його словами, незалежно від того, правда це чи ні, “немає жодних сумнівів, що вони (КНДР – ред.) продовжують використовувати передові військові можливості, щоби погрожувати своїм сусідам, погрожувати регіону”.

Нагадаємо, у КНДР напередодні заявили, що у відповідь на останні спільні морські навчання за участю Південної Кореї, США та Японії, випробовували підводні системи ядерної зброї, яка нині перебуває у розробці.

Також нещодавно у КНДР заявили про випробування ракети з гіперзвуковою боєголовкою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button