Світ

США можуть розширити дозвіл на удари по РФ

США можуть розширити дозвіл на удари по РФ

Фото: Staff Sgt. Jackie Sanders

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі

Білий дім дозволив Україні завдавати ударів по території Росії американською зброєю проте з обмеженнями.

Дозвіл Силам оборони України бити озброєнням США по території Росії може бути розширено. Це залежатиме від ситуації на полі бою. Про це у понеділок, 3 червня, сказав сказав радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі на брифінгу у Білому домі, повідомляє кореспондентка Голос Америки.

У той же час, він підкркслив, що не варто очікувати, що таке рішення буде ухвалено найближчими днями. 

“Я не буду випереджати рішення, які ще не ухвалені. З кожним кроком цієї війни, у міру її розвитку, ми збільшували нашу підтримку України. Подивимося, до чого все піде і що потрібно українцям”, – сказав він. 

Він додав, що у Вашингтоні розуміють заклики президента України Володимира Зеленського надати більше озброєння та більше можливостей для його використання, та пообіцяв, що діалог щодо цього буде продовжено.

“Ми і далі вестимемо ці розмови з українцями. Безумовно, будемо. А чи приведе це до додаткових змін у політиці, я не можу сказати зараз. Але ми не будемо відвертатися від потреб України. І ми надалі намагатимемося розвивати нашу підтримку, залежно від розвитку ситуації на полі бою”, – підсумував Кірбі.

США дозволити бити по військах РФ поблизу кордону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button