Світ

США можуть призначити колишнього члена наглядової ради “Нафтогазу” спецпосланцем щодо “Північного потоку-2” – ЗМІ

У Білому домі вирішили, що питання "Північного потоку – 2" потребує пильнішої уваги з огляду на те, що будівництво газопроводу наближається до завершення

Білий дім веде переговори про призначення спеціального посланця, який очолить переговори щодо припинення будівництва газопроводу “Північний потік – 2 “.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на колишніх і чинних американських чиновників, – інформує 1NEWS.

За інформацією видання, наприкінці березня пропозицію стати спецпосланцем дістав Амос Гохштейн, екскоординатор і спецпосланник із питань міжнародної енергетики в адміністрації 44-го президента США Барака Обами.

Гохштейн, який у жовтні 2020 року вийшов із наглядової ради “Нафтогазу України”, від коментарів відмовився, зазначає Politico.

За даними видання, у Білому домі вирішили, що питання “Північного потоку – 2” потребує пильнішої уваги з огляду на те, що будівництво газопроводу наближається до завершення.

Роль посланця на початковому етапі буде зосереджена на веденні “делікатних” переговорів про те, як перешкодити будівництву газопроводу, не відштовхнувши водночас головного союзника США – Німеччину.

Незалежним членом наглядової ради “Нафтогазу України” Гохштейн став у листопаді 2017 року.

За часів президентства Обами він був одним із консультантів тодішнього віцепрезидента Байдена з питань України.

Джерело: Гордон

Back to top button