Світ

США і Франція відреагували на переговори Зеленського та Сі Цзіньпіна

США і Франція відреагували на переговори Зеленського та Сі Цзіньпіна

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі

Білий дім та Єлисейський палац привітали сьогоднішню розмову лідерів України та Китаю.


Білий дім вітає переговори між президентом України Володимиром Зеленським й китайським лідером Сі Цзіньпіном. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає CNN.
“Ми вітаємо новину про телефонну розмову між президентом Сі та президентом Зеленським. Ми вважаємо, що це добре. Ми вже давно говорили про те, що вважаємо важливим для президента Сі та офіційних осіб КНР почути українську точку зору на це незаконне та неспровоковане вторгнення Росії. Чи призведе це до якогось значущого мирного руху, плану чи пропозиції, я не думаю, що ми знатимемо про це зараз”, – заявив журналістам Кірбі.

 

Відповідаючи на питання, чи зможе Китай допомогти в укладанні мирної угоди, Кірбі відповів, що це має бути на умовах України, оскільки в інакшому випадку вона не буде “стійкою або надійною, якщо українці і президент Зеленський особисто не будуть інвестувати в неї і не підтримуватимуть її”.
 

Кірбі також відзначив, що Білий дім не знав заздалегідь про переговори президента України та лідера Китаю.
 

У Франції також привітали розмову лідерів Китаю та України. “Ми заохочуємо будь-який діалог, який може сприяти вирішенню конфлікту у повній відповідності до фундаментальних інтересів України та міжнародного права”, – йдеться у заяві Єлисейського палацу.

 

Там нагадали, що саме таке повідомлення передав президент Франції Еммануель Макрон під час свого візиту до Китаю на початку квітня, в ході якого Сі Цзіньпін повідомив йому про свій намір поговорити із Зеленським.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button