Світ

США і Британія ввели санкції проти Ірану

США і Британія ввели санкції проти Ірану

Фото: Unsplash

Проти Ірану запроваджено санкції

США запровадили санкції проти осіб і організацій, які дають змогу Ірану виробляти дрони та двигуни для “шахедів”.

США і Британія 18 квітня запровадили нові санкції проти Ірану у зв’язку з нещодавньою атакою Тегерана на Ізраїль. Про це повідомляє Мінфін США та уряд Британії.

США запровадили санкції проти 16 осіб і двох організацій, які дають змогу Ірану виробляти дрони та двигуни для “шахедів”. Також Штати внесли до списку санкцій п’ять компаній у кількох юрисдикціях, які постачають комплектувальні матеріали для виробництва сталі іранській компанії Khuzestan Steel Company.

Зазначається, що металургійний сектор Ірану щорічно генерує дохід, еквівалентний кільком мільярдам доларів, більша частина якого припадає на експорт сталі.

Крім того, під обмеження потрапили дочірні компанії іранського автовиробника Bahman Group, які продовжують надавати матеріальну підтримку КВІР.

Велика Британія також ввела санкції проти кількох іранських військових організацій, фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у виробництві дронів і балістичних ракет.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз обговорює введення нових економічних санкцій проти Ірану за удари по Ізраїлю. Брюссель хоче використати всі наявні канали дипломатичного тиску на Тегеран для запобігання прямій конфронтації між Ісламською Республікою та Ізраїлем.

Нагадаємо, у ніч проти 14 квітня Іран випустив по території Ізраїлю понад 300 ракет і дронів, 99% яких було перехоплено силами ППО. У Тегерані назвали свою атаку “успішною” і застерегли Ізраїль, щоб він не вдавався до удару у відповідь.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × three =

Back to top button