Світ

Співробітник Сенату США потрапив у гучний скандал

Співробітник Сенату США потрапив у гучний скандал

Фото: Кайл Паркер / X (Twitter)

Кайл Паркер

Зазначається, що він їздив на передову в Україну в камуфляжі та з українськими військовими відзнаками.

Співробітник Сенату США неофіційно передав українській армії снайперське спорядження на суму 30 тисяч доларів. Тепер він перебуває під слідством. Також вмериканця звинувачують у частих поїздках у зону бойових дій. Про це повідомляє The New York Times.

Високопосадовець Сенату США на ім’я Кайл Паркер, який перебуває під слідством, є старшим радником Сенату в Комісії США з безпеки та співробітництва в Європі, відомої як Гельсінська комісія. Комісія очолюється членами Конгресу та укомплектована помічниками членів Конгресу. Вона впливає на питання демократії та безпеки та активно підтримує Україну.

Байден зустрінеться з Майком Джонсоном заради розблокування допомоги Україні: деталі
Видання, посилаючись на конфіденційну доповідь директора та головного юрисконсульта комісії, повідомляє, що передача обладнання може зробити Паркера незареєстрованим іноземним агентом.

Зазначається, що Паркер їздив на передову в Україну в камуфляжі та з українськими військовими відзнаками. Він нібито найняв українського чиновника для стипендії уряду США, незважаючи на заперечення чиновників Конгресу з етики та безпеки.

У доповіді також йдеться про те, що, ймовірно, він “вільно чи мимоволі став мішенню та об’єктом використання з боку іноземної розвідки”, і наводилися невказані “контррозвідувальні питання”, які мають бути передані до ФБР.

У свою чергу, представник містера Паркера заявив, що він не зробив нічого поганого. Він сказав, що Паркер став об’єктом “кампанії відплати” за звинувачення у неправомірних діях проти авторів доповіді.

Нагадаємо, мериканські сенатори 9 лютого проголосували за початок дебатів щодо законопроєкту, який передбачає виділення близько $95 мільярдів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інші потреби. При цьому республіканці домагаються вилучити з документу 4 мільярди доларів прямої бюджетної підтримки Києву.

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button