Світ

Спільні військові навчання розпочали Росія та Білорусь – новини

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Країни Заходу занепокоєні цими навчаннями


Фото з відкритих джерел

У Білорусі стартував перший етап перевірки сил реагування Росії та Білорусі “Союзна рішучість – 2022”, під час якого військовослужбовці країн відпрацюють елементи оборони та боротьби з незаконними формуваннями. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони РФ.

Зазначається, що маневри будуть проходити у два етапи. На першому, що триватиме до 9 лютого,  в Білорусь з Росії прибуде особовий склад та техніка, створять кілька угруповань військ та сформують оборону найважливіших державних об’єктів, а також оборону повітряного кордону.

Другий етап маневрів розпочнеться 10 лютого. Підрозділи відпрацюють умовну відсіч зовнішньої агресії на південному та західному кордонах Білорусі. Основна фаза навчань, які триватимуть до 20 лютого, пройде на п’ятьох полігонах. Для відпрацювання задач будуть залучені чотири білоруських летовища.

Новини за темою: У Чорному морі завершилися російські військові навчання: На базу прямують 20 бойових кораблів

До участі у навчаннях залучені мотострілкові підрозділи, артилерійські розрахунки, екіпажі танків та бойових машин піхоти (БМП), розрахунки протитанкових керованих ракетних комплексів.

Зазначимо, що країни Заходу занепокоєні цими навчаннями. Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що перекидання російських військ у Білорусь можуть використати для подальшого вторгнення на територію України. Водночас Москва та Мінськ це спростовують, стверджуючи, що спільні навчання жодної загрози не становлять.

Раніше у НАТО заявили, що не певні, чи буде вторгнення Росії в Україну. За словами генсека Альянсу, на сьогодні Росія продовжує розгортати свої війська біля кордонів України, але водночас ініціювала зустрічі зі США та НАТО, і “це хороший знак”.


[ad_2]
Source link

Back to top button