Україна

ОП розглядає два варіанти підсумків війни

ОП розглядає два варіанти підсумків війни

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна не вестиме переговори доти, доки РФ не виведе війська на позиції 23 лютого

Завдання мінімум – Росія повертається на позиції до початку вторгнення, максимум – звільнення Донбасу та Криму.

Офіс президента розглядає два можливі варіанти закінчення війни. Про очікувані владою підсумки війни розповів радник голови ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню Зеркало, опублікованому в понеділок, 13 червня.

За його словами, президент Володимир Зеленський запропонував програму мінімум: російські війська відходять до позицій, які вони займали 23 лютого. Після цього може початися мирний переговорний процес.

“Завдання максимум: територіальна цілісність у міжнародно визнаних кордонах України, програш Росії та її трансформація. Інакше вона весь час перебуватиме у пропагандистському чаді, реваншистських настроях і постійно прагне відновити війну з новою інтенсивністю”, – каже Подоляк.

Він зазначив, що проблема полягає у великих втратах. “Війна йтиме стільки, скільки Україні знадобиться на доведення того, що Росія має піти з наших територій. Це дуже складно і важко, тому що щодня докази потребують життів крутих хлопців”, – додав він.

За словами Подоляка, потрібно знайти механізм, який зменшить нашу ціну. “Мені все одно, скільки платить РФ. Для нас це висока ціна. Але тим не менш, ми воюватимемо, поки Росія не програє”, – додав він.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що США, Великобританія та Євросоюз кілька тижнів ведуть переговори щодо плану припинення війни Росії проти України. Обговорюються приблизні параметри плану, які можна запропонувати Україні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button