Світ

Словакія поновила культурну співпрацю з РФ та Білоруссю – ЗМІ

Словакія поновила культурну співпрацю з РФ та Білоруссю - ЗМІ

Фото: spravy.pravda.sk

Міністерка культури Словаччини Мартіна Шимковічова

Нова міністерка культури скасувала наказ попереднього уряду, який забороняв будь-яке спілкування чи співпрацю з Росією та Білоруссю.

Міністерство культури Словаччини скасувало заборону на культурне співробітництво з Росієюта Білоруссю. Таке рішення ухвалила нова міністерка Мартіна Шимковічова, повідомляє у суботу, 20 січня, видання Pravda, в розпорядженні якого є відповідний наказ.

У Міністерстві культури заявили журналістам, що “у світі існують десятки військових конфліктів, і митці та культура не повинні платити” за це.

Відповідний наказ, за даними Pravda, набув чинності 15 січня.

Видання нагадує, що через тиждень після початку повномасштабної війни в Україні Міністерство культури Словачини, ще під керівництвом колишнього міністра Наталії Міланової, видало наказ, яким припинило будь-яке спілкування чи співпрацю з Росією та Білоруссю. За словами Міланової, відомство зайняло чітку позицію одразу після початку війни в Україні, засудивши російську агресію проти України.

Нагадаємо, напередодні у Словакії пройшов один з найбільших мітингів проти уряду Фіцо. Десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці з протестом проти правоохоронної реформи.

Як ми вже писали, новий прем’єр країни Роберт Фіцо підтримав блокування Угорщиною 50 млрд євро для України. Він вважає що ці гроші треба розділити на окремі транші, які можна було б щоразу змінювати чи блокувати.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button