Світ

Слав вибухівку послу України: в Іспанії пенсіонера засудили на 18 років

Слав вибухівку послу України: в Іспанії пенсіонера засудили на 18 років

Фото: EFE

Відправник вибухівки проведе за ґратами 18 років

Суд також констатував, що чоловіку близькі “позиції Росії” і він домагався припинення підтримки України.

В Іспанії 18 років тюрми отримав 74-річний пенсіонер, який у 2022 році відправив листи з вибухівкою голові уряду Іспанії Педро Санчесу, а також посольствам України та США. Відповідне рішення у вівторок, 23 липня, виніс Верховний суд Іспанії, передає El Pais.

Суд визнав 75-річного колишнього іспанського держслужбовця Помпейо Гонсалеса винним у злочинах тероризму та виготовленні вибухових, легкозаймистих або запалювальних пристроїв.

У рішенні суду зазначається, що чоловік намагався “спровокувати велике хвилювання в іспанському суспільстві” та домагався припинення урядами Іспанії та США підтримки України у війні з Росією.

Зразки ДНК пенсіонера знайшли на надісланих посилках. Гонсалес запевняв, що не винен. За його версією, хтось порпався в його смітті, зібрав конверти “та інше сміття, з якого були виготовлені піротехнічні пристрої”.

Суд також констатував, що чоловіку близькі “позиції Росії” щодо цієї війни та що він проти іспанської допомоги Україні.

“Рішення про відправку пристроїв мало спровокувати заворушення та подальше їхнє використати в якості засобу для досягнення запланованого припинення допомоги Україні”, – додали судді.

Нагадаємо, розсилання конвертів та посилок з вибухівкою у листопаді 2022 році почалося з того, що в Іспанії посольство України отримало листа з вибухівкою. Внаслідок вибуху постраждав один співробітник. Крім того, подібні конверти були направлені на авіабазу до Торрехон-де-Ардоса, збройової компанії Instalaza, на ім’я глави уряду та міністра оборони Іспанії. Посилку з вибуховим пристроєм також було перехоплено у посольстві США у Мадриді.

Згодом іспанський суд ув’язнив відправника листів із вибухівкою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − 2 =

Back to top button