Світ

Сінгапур наростив імпорт російської нафти після заборони ЄС

Сінгапур наростив імпорт російської нафти після заборони ЄС

Фото: ТАСС

Сінгапур майже втричі збільшив закупівлю палива із РФ

Повномасштабне вторгнення РФ до України та його наслідки повністю змінили ринок нафти у Євросоюзі. Частка РФ впала майже у вісім разів, а головним постачальником стали США.

Імпорт російської нафти до Сінгапуру майже потроївся у першому кварталі 2023 року – після того, як ЄС заборонив імпорт нафтопродуктів з Росії. Про це у четвер, 6 квітня, пише Reuters з посиланням на урядові дані.

 

Зокрема, азіатський нафтовий хаб імпортував 741 000 т російських нафтопродуктів за цей період, що становить близько 23% загального обсягу імпорту нафтопродуктів Сінгапуром, показали розрахунки Reuters, засновані на даних Enterprise Singapore.

 

Видання зазначає, що цей показник збільшився приблизно з 261 тис тонн, імпортованих у четвертому кварталі минулого року.

 

Ключовими покупцями нафтопродуктів із Сінгапуру є Південна Корея, Китай, Тайвань та Японія.

 

ЄС заборонив імпорт російських нафтопродуктів з 5 лютого, а групи семи націй, ЄС та Австралія встановили обмеження у 45 доларів на торгівлю російською нафтою з використанням західних суден та страхування.

 

У Болгарії російська нафтова компанія Лукойл має виплатити 100 мільйонів євро за зловживання домінуючим становищем шляхом обмеження доступу до податкових складів та транспортної інфраструктури.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button