Світ

Швеція проведе найбільші військові навчання за 25 років

Швеція проведе найбільші військові навчання за 25 років

Фото: Reuters (архивное фото)

Швеція в найближчому майбутньому стане членом НАТО

Тренування будуть проводитися в повітрі, на землі та на морі по всій Швеції, але основні події пройдуть у південній частині країни та навколо острова Готланд.

 

На території Швеції у квітні і травні відбудуться військові навчання Аврора-23, які стануть найбільшими національними маневрами за більш ніж 25 років. Про це повідомляють Збройні сили Швеції у понеділок, 17 квітня.

 

 

Вказано, що в навчаннях візьме участь низка країн та всі види шведських військ. Загальна кількість задіяних сил – понад 26 тисяч людей. Військові відпрацьовуватимуть протидію збройному нападу на Швецію.

 

Тренування проводитимуться в повітрі, на землі та на морі по всій Швеції, але основні події пройдуть у південній частині країни та навколо острова Готланд.

 

Повітряні навчання здебільшого проводитимуть на півдні Швеції вдень та вночі з 24 квітня по 11 травня. Вильоти бойової авіації, вертольотів, транспортної та іншої авіації виконуватимуть з кількох авіабаз та цивільних аеропортів.

 

За даними ЗМІ, окрім Швеції, у маневрах братимуть участь США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button