Світ

Швейцарія дозволила конфіскацію заморожених активів оточення Януковича

Швейцарія дозволила конфіскацію заморожених активів оточення Януковича

Екс-президент України Віктор Янукович

Процедура конфіскації у Швейцарії застосовуватиметься до всіх активів, що підлягають конфіскації, на загальну суму понад 130 мільйонів швейцарських франків.

 

Сьогодні, 15 лютого, уряд Швейцарії дозволив розпочати процедуру конфіскації заморожених активів оточення екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба Федеральної ради Швейцарії.

 

“На своєму засіданні 15 лютого 2023 року Федеральна рада вирішила розпочати адміністративне провадження з конфіскації активів, заморожених у Швейцарії після української революції в лютому 2014 року. Процедура конфіскації в Швейцарії буде застосовуватися до всіх активів, що підлягають конфіскації, на загальну суму понад 130 мільйонів швейцарських франків. Цим кроком Швейцарія підтримує Україну”, – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що це рішення не пов’язане із санкціями проти Росії, прийнятими у 2022 році.

 

Отож, Федеральна рада доручила Федеральному департаменту фінансів (FDF) відкрити низку проваджень щодо конфіскації у Федеральному адміністративному суді (FAC). Метою провадження є конфіскація активів політично значимих осіб та їхніх близьких спільників, які, ймовірно, мають незаконне походження. Фігурантів пов’язували з колишнім президентом України Януковичем, який втік з країни в лютому 2014 року під час Революції гідності.

 

Зазначається, що активи залишатимуться замороженими до остаточного рішення системи адміністративного правосуддя Швейцарії щодо конфіскації, а все майно, яке буде остаточно конфісковане, буде повернене українському народові.

 

У заяві також зазначено, що процедура конфіскації активів застосовується лише у виняткових випадках.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button