Світ

Швейцарія долучилася до “мирної” китайсько-бразильської ініціативи

Швейцарія долучилася до мирної китайсько-бразильської ініціативи

Фото: news.mail.ru

Швейцарія приєдналася до Китаю, Бразилії та Угорщини в баченні завершення війни в Україні

У Берні заявили, що підтримують китайсько-бразильську ініціативу, адже вона пропонує альтернативу “войовничим промовам”.

У Швейцарії заявили, що підтримують “мирну ініціативу” Китаю та Бразилії щодо завершення війни, незважаючи на те, що в ній відсутнє посилання на Статут ООН та немає прямої згадки про територіальну цілісність України. Про це заявив речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо, передає Blick.

Він зазначив, що Швейцарія підтримує китайсько-бразильську ініціативу, адже вона закликає до припинення вогню і політичного вирішення “конфлікту” та пропонує альтернативу “войовничим промовам”, які прозвучали в ООН як з української, так і з російської сторін.

Водночас Бідо підкреслив важливість посилання на Статут ООН у будь-яких мирних ініціативах щодо України, зазначивши, що про це говорив на виступі в Раді безпеки ООН міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Бідо розповів, що Швейцарія була єдиною західною країною, запрошеною на зустріч, яку дві країни провели у п’ятницю на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, Китай, Бразилія та деякі інші країни Глобального Півдня домовилися створити платформу “Друзі миру”, в межах якої планують сприяти мирному врегулюванню “української кризи”. Також в Угорщині заяввили, що долучаються до китайсько-бразильської ініціативи “Друзі миру”.

Зеленський в ООН розкритикував Китай і Бразилію

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − nine =

Back to top button