Світ

Шрі-Ланка має намір повернути своїх громадян з армії РФ

Шрі-Ланка має намір повернути своїх громадян з армії РФ

Фото: lahoremirror.com

Шрі-Ланка направить делегацію до РФ через громадян, яких завербували на війну проти України

За даними міністерства оборони Шрі-Ланки, щонайменше 16 військових у відставці загинули в Україні.

Шрі-Ланка направить делегацію високого рівня до Росії для розслідування щодо сотень своїх громадян, які воюють у війні проти України. Про це у четвер, 16 травня, пише Reuters.

До цієї делегації увійдуть міністр оборони Шрі-Ланки Камаль Гунаратне та колишній посол у Росії.

Вказується, що росіяни на острові здебільшого вербували до своєї армії колишніх військовослужбовців. Їм обіцяли високі зарплати та громадянство. 

“Головна складність полягає у тому, аби визначити точну кількість таких осіб у Росії. Неофіційні дані свідчать, що в Росії перебувають близько 600-800 шріланкійців”, – пише агентство. 

Влада Шрі-Ланки вже отримала 288 скарг від членів сімей громадян, які незаконно виїхали воювати в Україну, і затримала сім людей, повʼязаних з вербуванням чоловіків. Вже щонайменше 16 відставних військових загинули у війні проти України.

Раніше повідомлялося, що Росія завербувала до своїх рядів близько 15 тисяч жителів Непалу, пропонуючи їм за службу 2000 доларів.

Росіяни, намагаючись захопити Часів Яр на Донеччині, відправляють туди в атаки іноземних найманців. І ЗСУ вдалося там взяти в полон кількох громадян Непалу та Шрі-Ланки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button