Світ

Шольц сказав, за яких умов ФРН передасть Україні Leopard

Шольц сказав, за яких умов ФРН передасть Україні Leopard

Бойовий танк Leopard 2

Цього тижня відбудеться зустріч у форматі “Рамштайн”, у якій візьме участь новий міністр оборони ФРН Борис Пісторіус. Але досі неясно, чи Берлін ухвалить позитивне рішення про танки для України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц схвалить передачу Україні танків Leopard 2 у тому випадку, якщо Сполучені Штати, у свою чергу, поставлять ЗСУ Abrams. Про це в середу, 18 січня, пише Suddeutsche Zeitung

 

За інформацією газети, Шольц “чітко дав зрозуміти президенту США Джо Байдену, що Німеччина не діятиме сама у питанні військової допомоги Україні”.

 

 

При цьому видання зазначає, що Байден, очевидно, не взяв на себе жодних зобов’язань під час розмови.

 

У Suddeutsche Zeitung додають, що США вимагають від уряду ФРН не лише дозволити постачання Leopard з інших країн в Україну, а й розпочати передачу самостійно.

 

Останнім часом тиск на Німеччину з боку інших країн ЄС значно посилився, оскільки танки Leopard 2 – німецького виробництва, і тому Берлін має давати згоду на їхній реекспорт. Очікується, що відповідне рішення може бути ухвалене до засідання Контактної групи з питань оборони України цієї п’ятниці.

 

Раніше повідомлялося, що німецький виробник зброї Rheinmetall зможе в 2023 році передати Україні від 10 до 15 танків Leopard 2, якщо влада Німеччини ухвалить відповідне рішення.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button