Світ

Шлях до Тітаніка: член екіпажу зниклої субмарини вийшов на зв’язок

Шлях до Тітаніка: член екіпажу зниклої субмарини вийшов на зв язок

Фото: OceanGate

Підводний човен, такий же зараз шукають рятувальники

Ірландський дослідник Рорі Голден вийшов на зв’язок і написав у пості в Facebook, що з ним усе гаразд.

Один із членів екіпажу батискафа Titan, який зник у Північній Атлантиці на шляху до місця аварії Титаніка, вийшов на зв’язок. Ірландський дослідник Рорі Голден на своїй сторінці у Facebook написав, що з ним все гаразд.

“Ми всі знаходимося на борту наших друзів”, – повідомив він, подякувавши всім причетним за активні пошуки.

Вчений попросив не робити припущень про те, хто саме знаходиться на борту батискафа, оскільки вважає, що це “дуже нетактовно”. І повідомив, що екіпаж на зв’язку з рятувальниками й чекає на них.
 

За його словами, можливості виходу в інтернет через це дуже обмежені. Голден наголосив, що весь екіпаж батискафу “налаштований позитивно”.

 Фото: Rory Golden/Facebook

10 червня Голден написав на своїй сторінці у Facebook, що увійшов до складу експедиції компанії OceanGate Expedition, яка напередодні вирушила із Сент-Джонса (Ньюфаундленд, Канада).

За даними ЗМІ, на борту батискафа Titan перебувають п’ятеро людей. Один із членів екіпажу – 58-річний британський мільярдер Хеміш Хардінг, який володіє компанією Action Aviation, якій належить субмарина. Разом із ним на підводному човні перебувають французький професійний акванавт Поль-Анрі Нарголе та генеральний директор та засновник компанії-організатора туристичних занурень до Титаніку OceanGate Expeditions Стоктон Раш.

Вартість одного місця у восьмиденній експедиції OceanGate Expeditions складає 250 тисяч доларів.

Зниклий батискаф Titan

Нагадаємо, 19 червня стало відомо, що в Атлантичному океані зник зв’язок з підводним апаратом, який доставляв туристів на глибину для огляду останків Титаніка. Берегова охорона Бостона розпочала операцію з пошуку субмарини.

Завдання пошуку батискафа на глибині близько 2900 метрів не з простих. Це одне з найглибших місць в Атлантичному океані, де практично немає світла та дуже високий тиск. Відомо, що запасу кисню на батискафі вистачає на 96 годин.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button