Світ

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українців

Ще один штат США визнав Голодомор геноцидом українців

Фото: Слово і діло

У США ще один штат визнав Голодомор геноцидом українського народу

Маркарова запросила всіх охочих приєднатися до церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору у Вашингтоні 25 листопада біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Штат Айова (США) визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова.

“Штат Айова видав прокламацію з нагоди 90-роковин Голодомору та став 33-ім штатом США і восьмим штатом консульського округу Consulate General of Ukraine in Chicago, який визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу та проголосив листопад місяцем пам‘яті про український Голодомор-геноцид в Україні”, – зазначила вона.

Маркарова висловила вдячність губернаторці штату Айова Кім Рейнольдс за солідарність з Україною. Також вона подякувала Генеральному консулу України в Чикаго Сергію Коледову й українській громаді за активну роботу зі вшанування пам‘яті про жертв Голодомору.

Посол запросила всіх охочих приєднатися до церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору у Вашингтоні 25 листопада о 16:30 біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Раніше повідомлялося, що штат США Вайомінг визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Американські штати Вашингтон, Меріленд та Арізона також визнали Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу. Та проголосили листопад місяцем пам’яті про цю трагедію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button