Світ

Сербія може збільшити транзит газу РФ до Угорщини

Сербія може збільшити транзит газу РФ до Угорщини

Сербія готова збільшити транзит російського газу до Угорщини

Свою обіцянку президент Сербії Александер Вучіч висловив особисто прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану під час зустрічі у Будапешті.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Сербія транспортуватиме до Угорщини більше російського газу, якщо Україна не продовжить транзитну угоду із Росією. Про це повідомляє АР.

“Нещодавно ми дізналися, що Україна прагне припинити укладену раніше транзитну угоду із Росією. Сьогодні президент Сербії дав чітко зрозуміти, що Сербія готова забезпечити необхідний транзитний обсяг, якщо Угорщина захоче наростити закупівлю природного газу, який через Сербію транспортується до Угорщини”, – зазначив Сійярто.

Як повідомляється, свою обіцянку президент Сербії Александер Вучіч висловив особисто прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану під час зустрічі у Будапешті.

Видання пише, що Угорщина отримує близько 80% свого природного газу з Росії, більшість – через трубопровід Турецький потік, який проходить територією Сербії.

Нагадаємо, Болгарія розпочала будівництво газової лінії із Сербією, що дозволить Сербії відмовитися від російського газу.

Європа досягла планового рубежу по запасах газу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button