Світ

Сенатор США вважає, що американські пілоти можуть воювати на боці України

Сенатор США вважає, що американські пілоти можуть воювати на боці України

Фото: Офіс президента

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем

Україна вже почала одержувати від союзників перші винищувачі F-16. Але партнери пообіцяли Україні більше літаків F-16, ніж готують пілотів та обслуговуючий персонал.

Україна могла б запросити західних пілотів F-16 на пенсії, які хочуть воювати за свободу, боротися на своєму боці. Про це у понеділок, 12 серпня, заявив американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем під час брифінгу за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським у Києві. 

“Українці шукатимуть серед країн НАТО готових пілотів, які вийшли на пенсію, щоб допомогти їм, доки не навчать своїх пілотів”, – заявив він.

На думку сенатора, так Україна таким чином зможе використати надані партнерами літаки F-16 раніше, у той час як українські пілоти проходитимуть відповідне навчання.

Грем додав, що він збирається порушити це питання в США після повернення.

“Моє повідомлення таке: нам потрібно бути повністю залученими. Ось що я хочу побачити в 2024 році: я збираюся порушити це питання. Я прошу президента Байдена, перш ніж він залишить посаду, забезпечити усе, щоб це запрошення було видано”, – додав Ліндсі Грем.

У Генеральному штабі Збройних сил України показали, як інструктори НАТО з Данії навчають українських пілотів керувати F-16.

4 серпня, у День Повітряних сил ЗСУ, Зеленський офіційно підтвердив, що F-16 вже в Україні.

F-16 в Україні. Ціль для РФ і можливість для ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 4 =

Back to top button