Світ

У США презентували дрон, який розвиває швидкість до 483 км/год

У США презентували дрон, який розвиває швидкість до 483 км/год

Фото: New Atlas

Новий американський квадрокоптер Huntress II Turbojet

Максимальна швидкість до 483 км обмежена електронікою, і компанія з часом планує послабити це обмеження, щоб дрон міг рухатися “набагато швидше”.

Американська компанія WaveAerospace презентувала квадрокоптер Huntress II Turbojet, який розвиває швидкість до 483 км за годину, пише New Atlas.

Зазначається, що розмір дрона по діагоналі від ротора до ротора становить 4 м, вага – близько 50 кг, залежно від кількості реактивного палива, яке він перевозить, максимальна злітна вага не перевищує 165 кг.

Квадрокоптер розроблений так, щоб бути готовим до виконання завдання менш ніж за 90 секунд, незалежно від місця запуску: з моря, землі чи з літака (на висоті до 6 000 метрів).

Тривалість польоту дрона – до двох годин; оператори можуть дивитися відео в реальному часі, керуючи ним на відстані до 30 км.

Повідомляється, що максимальна швидкість до 483 км обмежена електронікою, і компанія з часом планує послабити це обмеження, щоб дрон міг рухатися “набагато швидше”.

За повідомленнями розробника, квадрокоптер може літатиме майже за будь-яких погодних умов, аж до штормових умов зі швидкістю вітру до 117 км за годину, і температурами від -34 до 54 °C.

Нагадаємо, торік у березні американські військові заявили, що літаки РФ збили розвідувальний дрон США над Чорним морем.У РФ заперечували, що її винищувачі вступали в контакт із MQ-9 Reaper. Як стверджує Міноборони країни, апарат “летів із порушеннями” і впав у результаті різкого маневрування.

Згодом стало відомо, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу представив до державних нагород льотчиків винищувачів Су-27, які брали участь у повітряному інциденті з американським безпілотником.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button