Світ

Сенат США схвалив бюджет для уникнення шатдауну

Сенат США схвалив бюджет для уникнення шатдауну

Фото: DW

Законопроєкт доможе США уникнути шатдауну

Американські сенатори проголосували за проєкт закону про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів.

Сенат США схвалив законопроєкт про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів і тепер його має підписати голова Білого дому Джо Байден. Про це повідомляє The Associated Press в суботу, 23 березня.

Документ підтримали 74 сенатори, 24 були “проти”. Тепер його відправили на розгляд Байдену. Останній має підписати законопроєкт найближчим часом.

Сенат затвердив бюджет за кілька годин після того, як фактично гроші на функціонування уряду закінчилися. Законопроєкт доможе США уникнути шатдауну.

У межах затвердженого бюджету оборонні асигнування збільшать на 3%, загальні внутрішні витрати залишать на тому ж самому рівні. Пакет видатків покриває три чверті фінансування федеральних агентств на наступні шість місяців – до 30 вересня 2024 року.

Як ми вже писали, конгресвумен Марджері Тейлер Грін, яка належить до ультраправого крила Республіканської партії, у п’ятницю, 22 березня, подала резолюцію про зняття спікера Майка Джонсона.

Нагадаємо, попереднього спікера-республіканця Кевіна Маккарті усунули на початку жовтня 2023 року. Процедуру звільнення Маккарті ініціював його колишній партійний товариш, республіканець Метт Гетц. Він звинуватив спікера у “теоретичному укладанні секретної угоди з президентом Джозефом Байденом щодо підтримки України”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button