Світ

Сенат США розгляне допомогу Україні після Дня подяки – CNN

Сенат США розгляне допомогу Україні після Дня подяки - CNN

Фото: Unsplash

У Конгресі США розглянуть допомогу Україні та Ізраїлю після Дня подяки

У питанні допомоги для України представникам Демократичної та Республіканської партії вдалося досягти згоди.

Сенат (верхня палата Конгресу США) розгляне допомогу Штатів Україні та Ізраїлю вже після Дня подяки, який цього року американці відзначають 23 листопада. Про це у вівторок, 14 листопада пише CNN з посиланням на лідера більшості в Сенаті, демократа Чака Шумера.

Йдеться про законопроєкт, який передбачає виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та на захист кордону Cполучених Штатів.

Шумер зазначив, що він розраховує, що усі ці чотири запити президента США Джо Байдена до Конгресу будуть схвалені.

“Нам потрібна двопартійна підтримка для всіх чотирьох, і я збираюся наполегливо, дуже важко працювати, щоб виконати всі чотири”, – пыдкреслив на це Шумер.

У той же час, зазначає CNN, сенатори від Республіканської партії докладають зусилля для того, аби розділити цей комбінований пакет допомоги на окремі менші законопроєкти.

Нагадаємо, Палата представників Конгрессу США схвалила тимчасове фінансування уряду, що дозволить уникнути так званого шатдауну. Білий дім намагався включити до проєкту бюджету компромісні 6 млрд доларів для України до середини листопада, але ця ініціатива не набрала достатньо голосів.

Як заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, ухвалення тимчасового бюджету Сполучених Штатів, в якому немає нових витрат на підтримку України, не вплине на вже узгоджену раніше допомогу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button