Світ

S&P прогнозує значне зростання цін на природний газ у ЄС

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: dpa

Standard & Poor’s у Нью-Йорку

Міжнародні аналітики вважають, що вартість “блакитного” палива в Євросоюзі збільшиться протягом найближчих трьох років.

 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S&P) склало прогноз щодо цін на природний газ у ЄС на найближчі роки. Там вважають, що у зв’язку із скороченням поставок російського газу по трубопроводу Північний потік-1 вартість “блакитного” палива зросте. Про це агентство повідомило у середу, 3 серпня.

 

За даними аналітиків, на нідерландському хабі TTF до кінця поточного року вартість газу становитиме в середньому 50 доларів за 1 млн британських термальних одиниць (BTU), наступного року – 40 доларів і у 2024 році – 25 доларів.

 

“Це суттєве підвищення відображає ймовірність того, що постачання російського трубопровідного газу залишаться на історичному мінімумі, і це ускладнить завдання Європи щодо забезпечення достатніх запасів і постачання взимку”, – йдеться у повідомленні.

 

Перегляд попереднього прогнозу обумовлений також стрибком котирувань на спотовому і ф’ючерсному ринках.

 

За старим прогнозом, газ до кінця поточного року має коштувати 30 доларів за 1 млн BTU, у 2023 році – 25 доларів, у 2024 році – 15 доларів.

 

Водночас оцінки вартості газу в інших регіонах і ціни на нафту залишилися незмінними.

 

 

 

У свою чергу, компанія Siemens Energy не бачить зв’язку між ситуацією з турбіною та скороченням постачання газу по Північному потоку-1.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button