Світ

Румунія домовляється про створення тренувального центру для пілотів F-16

Румунія домовляється про створення тренувального центру для пілотів F-16

Фото: Defensie.nl

Нідерланди й Румунія планують створити центр для навчання пілотів F-16

Нідерланди і Румунія підписали лист про наміри щодо надання послуг тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії.

Румунія і Нідерланди підписали лист про наміри створити базу для тренування пілотів F-16 і обслуговування цих літаків на одному з навчальних центрів у Румунії. Про це перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен, передає Укрінформ.

“Сьогодні під час неформальної Ради міністрів оборони ми розпочнемо з України. Для Нідерландів надзвичайно важливо продовжувати демонструвати нашу єдність та нашу підтримку для України у її боротьбі проти російської агресії. Нідерланди і Румунія вчора підписали лист про наміри щодо надання тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії. Це конкретний крок до зміцнення протиповітряної оборони України від двох європейських країн, і безумовно, з боку всіх європейських країн, які є учасницями коаліції F-16”, – зазначила Кайса Оллонґрен.

Повідомляється, що європейські урядовці обговорять і шляхи зміцнення європейської оборони та спільну роботу в рамках Стратегічного компасу ЄС, погодженого понад рік тому.

Нагадаємо, що три країни погодились надати Україні F-16. При цьому авіаційна коаліція зараз нараховує 14 країн і “їхня кількість збільшується практично щотижня”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button