Світ

Росіяни заявили про “створення спецзахисту” для машин чиновників

Росіяни заявили про створення спецзахисту для машин чиновників

Фото: Mash

Telegram-каналу Mash заявив, що обладнання нібито схоже на автобокс на даху машини

Пропагандисти стверджують, що запит на мобільний комплект для розпізнавання БПЛА з’явився “після успіху” такого ж комплекту у вигляді рюкзака.

Російські пропагандисти заявили про “створення спеціального захисту від дронів” для автомобілів чиновників та бізнесменів. Спецзахист нібито “замаскований під автобокс” – знімний багажник на даху машини. Про це повідомив у п’ятницю, 19 липня, російський провладний Telegram-канал Mash з посиланням на слова розробників.

“Запит на мобільний комплект для розпізнавання БПЛА з’явився у держслужбовців та підприємців після успіху такого ж комплекту, але у вигляді рюкзака… Нова система захисту може придушувати дрони в радіусі 1,5 кілометра, утворюючи навколо (авто) невидимий захисний купол. При виявленні безпілотника видає сигнал”, – переконують пропагандисти.

Ба більше, – росіяни запевняють, що через “спеціалізований планшет” начебто можна віддати команду “посадити в безпечне місце” дрон або “повернути до точки зльоту”.

Координати місця запуску БПЛА передаються групі швидкого реагування. Коштує комплект 670 тисяч рублів. Інженери заявили, що тестувати технологію почнуть за два тижні.

 

Нагадаємо, китайські та російські компанії разом розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський дрон-камікадзе Shahed.

РФ розробляє новий інструмент гібридної війни – ISW

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 2 =

Back to top button