Світ

Росіяни масово скаржаться на інфляцію – опитування

Росіяни масово скаржаться на інфляцію – опитування

Фото: gettyimages.com

Росіяни назвали свої найбільші страхи

Найбільше жителів країни-агресора турбують зростання цін, війна та західні санкції, а також загрози терактів.

Росіяни масово нарікають на інфляцію. Цю проблему вважають найгострішою понад половина опитаних жителів РФ. Про це свідчать результати дослідження Левада-центру, які було оприлюднено у вівторок, 9 квітня.

 

Так, 54% респондентів назвали інфляцію у відповідь на питання, яку з проблем суспільства вони вважають найгострішою, і вона їх найбільше турбує.

 

На другому місці (32%) – війна, конфлікт із Заходом та санкції, на третьому (29%) – загроза вибухів або терактів (можна обирати кілька відповідей).

 

Інфляція майже завжди на першому місці. Востаннє вона не була головною проблемою 20 років тому: у 2004 році її ненадовго обійшла “бідність, зубожіння більшості населення”. Після початку війни інші економічні проблеми (бідність, безробіття, криза та ін.) пішли на далекий план та хвилюють від 9% до 18% опитаних.

 

Навіть теракт у Крокус Сіті Холлі, що стався в дні опитування (він проводився 21–27 березня), не змістив інфляцію з першого місця. Він лише збільшив частку теракту, що назвали загрозу. Трагедія у Крокусі сталася увечері 22 березня, і в перші два дні опитування, 21–22 березня, 14% респондентів говорили, що їх непокоїть загроза терактів, а наступними днями їх стало 32%. Після теракту зросли також частки тих, хто відзначав серед загроз “наплив приїжджих, мігрантів” та “зростання націоналізму, погіршення міжнаціональних відносин” (з 19 до 25% та з 6 до 10% відповідно). Частка тих, хто вказав інфляцію, майже не змінилася, знизившись з 56% до теракту до 54% після нього.

 

Головною подією минулого року росіяни також назвали зростання цін, тарифів та курсів валют.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button