Події

​Викрито завербованих ФСБ РФ громадян, які коригували вогонь по позиціях ЗСУ у До…

Викрито завербованих ФСБ РФ громадян, які коригували вогонь по позиціях ЗСУ у Донецькій та Харківській областях

???? За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам України у держзраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, у 2022 році представники ФСБ РФ завербували двох громадян України, які проживали на території держави-агресора.

????На виконання завдань кураторів останні залучили чотирьох мешканців Донецької та Харківської областей, а також ще двох прихильників окупантів, які наразі проживають у РФ.

????З метою передачі розвідувальної інформації використовувались акаунти у месенджері під псевдонімами.

????Задля конспірації частина повідомлень була зашифрована. Куратори давали «агентам» завдання, та, отримавши необхідні дані, надсилали їх представникам спецслужби країни-агресора.

????Прихильники «руського миру» збирали інформацію про місця дислокації військової техніки, блокпостів та вогневих позицій ЗСУ, а після «прильотів» підтверджували дані та надсилали фото і відео.

????У текстових повідомленнях та скріншотах «Google maps» містились координати місцезнаходжень танків, окопів, постів, доріг, руху броньованих машин та дальнобойної зброї у містах Дружківка, Краматорськ й Костянтинівка Донецької області, а також у м. Харкові та Богодухівському районі.

????За свою роботу на окупантів вони отримували грошову винагороду в рублях.

????Крім того, один з учасників агентурної мережі розробив та надав представникам спецслужб план зі схемою організації так званої влади у м. Дружківці під час окупації, запропонувавши себе на посаду «радника мера».

????У ході обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські картки, на які перераховувались кошти з РФ, ноутбуки, триколори, посвідчення помічника депутата ВР на громадських засадах та документи з кресленнями й мітками.

????Одне з позначень виявилось місцезнаходженням боєприпасів, що планували використати для проведення диверсії.

????Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Більше

Back to top button