Світ

Росіянам більше не по кишені відпочинок у Туреччині

Росіянам більше не по кишені відпочинок у Туреччині

Фото: pixabay.com

Туреччині прогнозують удвічі менше туристів із Росії

За рік ціна відпочинку у Туреччині зросла вдвічі. Країна перестала бути дешевою для російських туристів.


Туреччина може недорахуватися половини російських туристів в новому сезоні через брак літаків, які можуть виконувати рейси з РФ. Також турецькі курорти стали занадто дорогі для росіян, повідомляють російські ЗМІ.
Представники турецького туристичного бізнесу прогнозують, що в цьому сезоні країну відвідають три мільйони росіян, хоча ціль була залучити шість мільйонів.

 

Причина – брак літаків, якими туристів можна доправляти до Туреччини, адже літаки з подвійною реєстрацією (на Бермудах і в РФ) не можуть вилітати за межі Росії.

 

Через санкції є проблеми з постачанням палива для літаків під російським прапором у Туреччині. Літаки здійснюють технічну посадку в Сочі для дозаправки на зворотному шляху. Це призводить до збільшення часу та витрат. Компаніям під турецьким прапором також може бути заборонено ввозити паливо до Росії.

 

Крім того, через санкції літаки Airbus і Boeing російських авіакомпаній зазнають дефіциту техобслуговування та запасних частин.

 

Друга причина, що обмежує попит, це зростання цін на готелі на узбережжі Анталії. Ціни зростають через інфляцію: зарплата персоналу була підвищена вдвічі, ціни на продукти зросли для готелів у чотири рази, на газ та електрику – теж у кілька разів.

Асоціація туроператорів Росії зазначає, що за рік ціна відпочинку у Туреччині зросла вдвічі.

За інформацією туроператорів, ціна найбюджетнішої пакетної пропозиції на тижневий сімейний тур до Туреччини наближається до позначки 200 тисяч рублів (2450 доларів). Варіант комфорту – вже в районі 350 тисяч (4300 доларів). 
 

“Туреччина перестала бути дешевою”, – констатують експерти.

 

Зазначається, що на травень Туреччина як туристичний напрямок вже програла за привабливістю в очах росіян Таїланду, ОАЕ, В’єтнаму, Кубі, Венесуелі та Єгипту.

 

Заміну російським туристам у Туреччині можуть знайти у європейських країнах.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button