Україна

Членство в ЄС стане реальністю – Зеленський


Членство в ЄС стане реальністю - Зеленський

Наш континент може бути міцним і справді мирним тільки тоді, коли ніхто з європейців не залишається за бортом Європи, зазначив президент.

Бути в об’єднаній Європі – мрія для кожної нації. І ця мрія скоро стане реальністю для України. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час виступу через відеозв’язок на конференції “20 років Чехії в ЄС – візія розширеної Європи”, повідомила пресслужба українського лідера у вівторок, 30 квітня.

За його словами, європейський континент може бути міцним і справді мирним тільки тоді, коли ніхто з європейців не залишається за бортом Європи.

На думку Зеленського, “Європа приречена бути простором співпраці, щоб залишатися простором життя. Саме це ми повинні підтримувати, саме це ми повинні захищати”.

“І я впевнений у Європі. І я впевнений у тому, що за нашого життя відбудеться така ж конференція, але присвячена 20 рокам України у європейській спільноті – 20 рокам нашого повноправного членства в ЄС. І вже в червні можемо почати цей шлях, фактично розпочавши переговори про вступ України до ЄС. Дякую всім, хто допомагає!”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, у грудні 2023 року лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ у ЄС.

А у березні 2024 року у Києві заявили, що Україна виконала усі чотири рекомендації Єврокомісії, необхідні для затвердження переговорної рамки для вступу у Євросоюз.

У свою чергу ЄС трохи посунув рамки для переговорів про вступ України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button