Світ

Росія вирішила вислати посла Естонії

Росія вирішила вислати посла Естонії

Фото: МИД РФ

Навколо Росії одні русофоби, вважають у МЗС РФ

У відомстві Сергія Лаврова звинуватили Естонію в “тотальній русофобії” та “культивуванні ворожості” до Росії.

 

Росія прийняла рішення знизити рівень дипломатичних відносин з Естонією і вислати її посла Маргуса Лайдре. Про це повідомляє МЗС РФ у понеділок, 23 січня.

 

У Москві поскаржилися, що останніми роками керівництво Естонії “цілеспрямовано руйнує весь комплекс відносин із Росією”.

 

“Тотальна русофобія, культивування ворожості щодо нашої країни зведені Таллінном у ранг державної політики. Зараз Естонією зроблено новий недружній крок щодо радикального скорочення чисельного складу російського посольства в Таллінні, що підтверджує лінію на розвал відносин між нашими країнами. Як захід у відповідь російською стороною прийнято рішення про зниження рівня диппредставника в обох країнах до тимчасового повіреного у справах”, – йдеться в повідомленні.

 

Посол Естонії Маргус Лайдре сьогодні був викликаний у МЗС Росії, де йому було заявлено рішучий протест. Дипломат має залишити РФ до 7 лютого.

 

“Вся відповідальність за розвиток такої ситуації у відносинах між Росією та Естонією цілком лежить на естонській стороні. Будемо й надалі реагувати на ворожі кроки керівництва Естонії”, – пообіцяли у відомстві Сергія Лаврова.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button