Світ

Британія затримала громадян Болгарії за підозрою в шпигунстві на користь РФ

Британія затримала громадян Болгарії за підозрою в шпигунстві на користь РФ

Британія затримала п’ятьох осіб за підозрою в шпигунстві на користь РФ

П’ятьом громадянам Болгарії будуть пред’явлені звинувачення у змові з метою шпигунства. Серед них троє чоловіків і дві жінки.

Прокуратура Британії повідомила, що п’ятьом громадянам Болгарії будуть пред’явлені звинувачення за підозрою у шпигунстві на користь Росії. Про це повідомляє Sky News.

Йдеться про трьох чоловіків і двох жінок (Орлін Русєв, 45 років; Бізер Джамбазов, 41 рік; Катрін Іванова, 31 рік; Іван Стоянов, 31 рік; Ваня Габерова, 29 років).

За словами керівника Управління з боротьби з особливо небезпечними злочинами та тероризмом ГПУ Ніка Прайса, фігурантам їм буде пред’явлено звинувачення в “змові з метою збору інформації, призначеної для прямого або опосередкованого використання ворогом з метою, що завдає шкоди безпеці та інтересам держави, в період з 30 серпня 2020 року по 8 лютого 2023 року”.

 

Зазначається, що у лютому Руссеву, Джамбазову та Івановій вже були висунуті звинувачення у володінні фальшивими документами, що посвідчують особу. Звинувачення були висунуті після розслідування, проведеного столичною поліцією.

Раніше повідомлялося, що у Британії затримали двох китайських шпигунів

Нагадаємо, у Латвії затримали чотирьох громадян, яких підозрюють у роботі на ФСБ РФ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button