Світ

Росія вербує громадян Сербії для участі у війні проти України – ЗМІ

Росія вербує громадян Сербії для участі у війні проти України - ЗМІ

Фото: warfiles.ru

Росія вербує сербів до армії

За схемою вербування громадян Сербії на війну проти України армію РФ поповнили близько 100 осіб.


Російська влада активно вербує громадян Сербії та інших балканських країн для участі у війні в Україні. Про це йдеться в розслідуванні російської служби ВВС.

 

Найманці з Сербії укладають контракти з Міністерством оборони РФ та вирушають на війну в складі 106-ї дивізії Повітряно-десантних військ. Вербування сербів раніше підтвердили громадяни Сербії, які воювали на Донбасі ще з 2014 року, Деян Берич та Давор Савічич.
“Ми офіційно зараз підписуємо контракт із Міністерством оборони, проходимо через Красногорський військкомат”, – говорив Савічич.

 

Зазначається, що схему з оформленням іноземців через військкомат підмосковного міста Красногорська запропонував випускник академії ФСБ, заступник голови уряду Московської області Роман Каратаєв. У вербуванні беруть участь лідер байкерського угруповання Нічні вовки Олександр Залдостанов та син колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича Марко Мілошевич, який живе в Росії.
 

Савічич обіцяв до осені 2023 року сформувати повноцінну сербську бригаду у складі 106-ї дивізії Повітряно-десантних військ. Однак оформити вдалося лише близько ста людей, після чого процес був заморожений.

У Сербії найманство є кримінальним злочином та карається 10 роками вʼязниці

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button