Світ

Росія почала запускати ракети Кинджал з літаків Су-34 – ЗМІ

Росія почала запускати ракети Кинджал з літаків Су-34 - ЗМІ

Фото: Wikipedia

Су-34 тепер може запускати ракети Кинджал

Від початку носієм ракет Кинджал були спеціально обладнані для цього перехоплювачі МіГ-31К, яких у Росії не так багато.

Російські агресори почали застосовувати аеробалістичні ракети Кинджал з винищувачів-бомбардувальників Су-34. Про це повідомляє ТАРС з посиланням на джерело у Міноборони РФ у понеділок, 4 вересня.

“Літак Су-34 застосував гіперзвукову ракету Кинжал” у ході “СВО”. Перший екіпаж, який успішно виконав таке завдання, був представлений до держнагород”, – заявив співрозмовник агентства.

Кинжал – це російський комплекс із аеробалістичними ракетами які у Росії продовжують називати “гіперзвуковими”. Від початку носієм ракет були спеціально обладнані для цього перехоплювачі МіГ-31К, яких у Росії не так багато.

Разом з тим російські ЗМІ повідомляли, що під Кинджали планують переобладнати стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 та Су-34.

У свою чергу журналіст Андрій Цаплієнко стверджує, що використання Кинжалів із Су-34 збільшить шанси на збиття цих ракет.

“Бо висотний та швидкісний МіГ-31К був частиною авіаційного комплексу, який забезпечував “гіперзвук”. Технічні характеристики Су-34 повною мірою не дозволяють це зробити”, – заявив він.

Нагадаємо, 11 серпня востаннє Росія атакувала Україну ракетами Кинджал. Одну з них вдалося збити, а ще чотири вдарили по аеродрому в Коломиї в Івано-Франківській області. Ціллю ворога були молоді пілоти, які навчатимуться на F-16/

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button