Світ

Росія перевозить окупантів цивільними літаками з Сибіру в Ростов – ЦНС

Росія перевозить окупантів цивільними літаками з Сибіру в Ростов - ЦНС

Фото: Вікіпедія

Літак компанії I Fly Airlines (ілюстративне фото)

Спецрейсами з перевезення російських військовослужбовців займається авіакомпанія I Fly Airlines.

Росія перекидає в Україну окупаційні війська цивільними літаками, що належать авіакомпанії I Fly Airlines. Про це повідомляє Центр національного спротиву в неділю, 12 листопада.

Міноборони РФ продовжує залучати цивільних до військових дій, зазначають в ЦНС і додають, що компанія I Fly Airlines виконує спецрейси з Новосибірська до Ростова, переправляючи окупантів. З Ростова загарбників перекидають на територію України

“Міноборони системно використовує цивільні авіакомпанії, дотуючи їх. Адже після введення… санкцій російські авіакомпанії зазнали суттєвих фінансових втрат”, – йдеться у повідомленні.

ЦНС пояснює, що наближені до Кремля власники авіакомпаній отримують замовлення від Міноборони РФ, щоб заробити хоч щось.

Власником I Fly Airlines є Олександр Буртін, що також є співзасновником та співвласником російської туристичної компанії Tez Tour. Генеральним директором авіакомпанії є Кирило Романовский.

Як ми вже писали раніше, жителів тимчасово окупованого Криму посилюється проблема з нестачею медикаментів, та браком місць у лікарнях. Окупаційна влада обмежує цивільному населенню доступ до медикаментів. Запаси усіх медичних препаратів, які можуть бути використані для надання первинної медичної допомоги, резервуються для окупаційних військ.

Окупанти створили батальйон з полонених, попри Женевську конвенцію – ISW

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button