Світ

Російський виробник Орлан-10 нарощує виробництво дронів

Російський виробник Орлан-10 нарощує виробництво дронів

Фото: Міноборони РФ (ілюстративне фото)

БПЛА Орлан-10

Йдеться про компанію “Специальный технологический центр” (СТЦ). Продукція компанії майже повністю складається з імпортної електроніки.

Російський виробник розвідувальних безпілотників Орлан-10 збільшує обсяги виробництва дронів попри санкції та залежність від західних компонентів. Про це повідомляє волонтерська спільнота Inform Napalm з посиланням на злиті хакерами з української групи КіберСпротив.

Йдеться про компанію “Специальный технологический центр” (СТЦ). Продукція компанії майже повністю складається з імпортної електроніки. Зокрема,пропелер та двигун для дронів виробляє китайська компанія T-Motor. Контролер польоту та GPS модуль виробляє китайська Radiolink Electronic Limited, ноутбуки від Lenovo, а камера – від Sony. Також на підприємство імпортуються пристрої, деталі та устаткування виробництва США, Німеччини, Іспанії, Австрії, Великобританії, Швейцарії тощо.

Як свідчить аналіз документів закупівлі, схеми для імпорту підсанкційних компонентів є примітивними. Товари від виробника потрапляють до дистриб’ютора у цій же країні, а потім їх купує компанія-прокладка з Китаю, Сербії, ОАЕ або Туреччини. Далі товар купує російська фірма-імпортер та передає їх на завод з виробництва безпілотників. Розрахунки здійснюються у доларах, євро та юанях.

Крім того, виявилось,що СТЦ має постійних партнерів з Китаю, які постачають критично важливі електронні компоненти.

Нагадаємо, раніше про те, що Росія нарошує виробництво дронів, повідомляв речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Виробництво зброї в Росії: ЗМІ встановили, які країни постачають деталі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button