Світ

Російський дипломат запевнив, що в “цьому конфлікті” РФ не застосує ядерку

Російський дипломат запевнив, що в цьому конфлікті РФ не застосує ядерку

Фото: Flickr

Посол Росії у Великій Британії Андрій Келін

Ядерна риторика постійно присутня у погрозах російських політиків та “експертів”, які пропонують Кремлю використовувати ядерну зброю.

Москва не планує застосовувати ядерну зброю у війні проти України. Про це в середу, 22 лютого, заявив посол Росії у Великій Британії Андрій Келін в інтерв’ю британському радіо LBC

 

Водночас він зазначив, що йдеться про “цей конфлікт”.

 

 

“У цьому конфлікті? Ні, у нас є дуже чітка доктрина, і вона описує дуже точний випадок, коли може бути використана ядерна зброя: якщо на Росію буде здійснено ядерний напад і якщо конвенційний напад буде настільки серйозним, що під загрозою опиниться існування нашої держави”, – пояснив російський посол.

 

Говорячи про призупинення участі Росії в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), він зазначив, що йдеться про зупинення “процедур верифікації” стратегічної ядерної зброї.

 

“Однак ми є відповідальними учасниками (договору), і обмеження на ядерні боєголовки залишаться чинними, ми дотримуватимемося тих обмежень, які були записані в договорі”, – запевнив Келін.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button