Світ

Російські військові можуть отримати до 10 років в’язниці за здачу в полон

Російські військові можуть отримати до 10 років в язниці за здачу в полон

Фото: Генштаб ВСУ

Російських військових судитимуть за добровільну здачу в полон

Добровільна здача в полон вважається злочином, якщо “є можливості чинити рішучий опір противнику й уникнути захоплення в полон”.

 

 

 

 

 

 

Верховний суд Росії підготував постанову про нову статтю Кримінального кодексу про кримінальну відповідальність за добровільну здачу в полон. Про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство РИА Новости.

 

Повідомляється, що добровільна здача в полон вважається злочином, якщо “є можливості чинити рішучий опір противнику й уникнути захоплення в полон”, а якщо боєць потрапив в полон, коли не міг чинити опір (наприклад, у разі тяжкого поранення), то його за це судити не будуть.

 

Повідомляється, що за добровільну здачу в полон передбачено від 3 до 10 років ув’язнення, а якщо військовий перейшов на бік противника, то його судитимуть за “держзраду”, а за це передбачено до 20 років колонії.

 

Повідомляється також, що військовий, який вперше добровільно здався в полон, може уникнути кримінальної відповідальності “тільки за наявності всіх передбачених у нормі умов”: тобто якщо він “вживав заходів для свого звільнення, повернувся в частину або за місцем служби” та “не скоював у полоні інших злочинів”.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button