Світ

Різанина у Німеччині: нападник здався поліції

Різанина у Німеччині: нападник здався поліції

Фото: bbc.com

Поліція добу розшукувала вбивцю

Угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність за напад у Золінгені, однак не надало жодних доказів, що нападник діяв за їхньою вказівкою.

Поліція Німеччині затримала підозрюваного у нападі з ножем на відвідувачів фестивалю у місті у Золінген, що стався напередодні увечері. Про це у суботу, 24 серпня, повідомляє Der Spiegel.

Зазначається, що ймовірний нападник сам здався патрульним поліцейським. Це сирієць на ім’я Ісса аль Х.

“Джерела служби безпеки повідомили, що його одяг був брудним і закривавленим”, – пише Der Spiegel.

З моменту нападу у фестивалі на ринковій площі Фронхоф і до затримання підозрюваного минула більш ніж доба. Цей час представники правоохоронних органів “йшли за гарячою слідом”.

Між тим в міністерстві внутрішніх справ ФРН заявили, що мають підозрюваного, пошуки якого тривали весь день.

Очільник МВС землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль підтвердив арешт та зазначив, що були також виявлені докази стосовно затриманого чоловіка, та вірогідної причетності до нападу у Золінгені.

Також в міністерстві додали, що був проведений обшук житла для біженців у Золінгені, й у пошуках нападника була використана частина додаткової інформації.

Перед цим терористичне угруповання “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за напад у Золінгені. Бойовики ІДІЛ виступили з приводу різанини та заявили, що атака була здійснена одним з її членів “як помста за смерть мусульман у Палестині та інших місцях”.

При цьому угруповання не надало жодних доказів, що нападник діяв за вказівкою ІДІЛ, тому наразі неясно, чи були тісні відносини в обвинуваченого з бойовиками.

Нагадаємо, на фестивалі у Золінгені у п’ятницю чоловік з ножем напав на перехожих. Принаймні три людини загинуло, ще кілька отримали тяжкі поранення.

Також повідомлялося, що у Німеччині під час перегляду матчу троє людей дістали ножові поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 1 =

Back to top button