Світ

РФ заявила, що морські дрони атакували кораблі Чорноморського флоту

РФ заявила, що морські дрони атакували кораблі Чорноморського флоту

Фото: forums.airbase

Патрульний корабель Василь Биков

Міноборони РФ стверджує, що був здійснений напад на патрульні кораблі Сергій Котов та Василь Биков.

Російське міноборони стверджує, що вночі буцімто було “відбито спробу українських військових атакувати кораблі Чорноморського флоту РФ морськими безпілотниками”. Про це свідчить відповідна заява відомства, опублікована на його Telegram-каналі у вівторок, 1 серпня.

У повідомленні міністерства мовиться про те, що трьома морськими безекіпажними катерами намагалися атакувати патрульні кораблі Сергій Котов та Василь Биков, що діяли за 340 км на південний захід від Севастополя.

“Під час відбиття атаки всі три безекіпажні катери противника знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів”, – запевняє міноборони.

Згадані кораблі Чорноморського флоту нібито й досі продовжують виконувати поставлені завдання, переконують у відомстві. Зокрема, там заявили, що Сергій Котов виконує “завдання щодо контролю судноплавства”, що може означати його участь у блокаді українських портів.

Українська влада та військове керівництво поки не коментували ці заяви росіян.

Нагадаємо, ізраїльське судно Ams1, попри погрози з боку Росії ввійшло в українську гілку Дунаю. Це перший корабель, що прорвав російську блокаду Чорного моря після бомбардування Рені 25 липня.

НАТО може захистити кораблі у Чорному морі – адмірал США

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button