Світ

РФ заявила про знищення ЗРК SAMP-T в Україні, Франція відреагувала

РФ заявила про знищення ЗРК SAMP-T в Україні, Франція відреагувала

Фото: Вікіпедія

ЗРК SAMP-T

Міноборони Франції заперечило ствердження російських ЗМІ щодо, нібито, першого знищення ЗРК SAMP-T в Україні.


Міністерство оборони Франції спростувало заяву Росії про нібито знищення в Україні зенітного ракетного комплексу SAMP-T, наданого Парижем. Про це повідомляє AрмiяInform із посиланням на заяву оборонного відомства Франції.

 

У французькому Міноборони заявили, що країна стала ціллю російської кампанії дезінформації від самого початку війни в Україні.

 

Так, 24 січня російське пропагандистське медіа Sputnik International оголосило про те, що в Україні було знищено французький комплекс SAMP-T.  Франція не підтверджує цю інформацію.

 

Це не перший випадок, коли російські джерела поширювали неправдиву інформацію про Францію. Так, 16 січня Міноборони Росії заявило про завдання удару по будівлі в Харкові, в якій нібито були “французькі найманці”.

 

Міноборони Франції наголосило, що країна не використовує найманців, і засуджує російську дезінформаційну кампанію.

 

“Посилюючи французьку військову допомогу Україні, ми очікуємо, що цей російський маневр продовжиться: ми засуджуємо його і ми зміцнюємо нашу систему моніторингу цих маніпуляцій”, – заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

Зенітно-ракетний комплекс SAMP-T призначений для перехоплення різноманітних цілей, включно з балістичними та крилатими ракетами. SAMP-T може знищувати аеродинамічні цілі на відстані до 150 кілометрів на висоті до 25 кілометрів. Він здатний боротися з балістичними ракетами на відстані до 25 кілометрів.

Нагадаємо, раніше Італія спростувала заяву Росії про загибель італійського військового в Україні, назвавши її фейковою новиною. 

А чеські дипломати спростували повідомлення російських ЗМІ про “ліквідацію 3 січня під час авіаційної атаки на Одесу військовослужбовців армії Чехії”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button