Світ

РФ заблокувала прохід суден в акваторії Керченської протоки

РФ заблокувала прохід суден в акваторії Керченської протоки

Фото: Російські ЗМІ

Заборона не діє для кораблів, катерів та суден військово-морського флоту, прикордонних органів та військ Нацгвардії РФ

Заборона поширюється не тільки на судна, а на всі плавзасоби, зокрема й на гідроцикли, надувні човни, віндсерфи та сабдоски

РФ заблокувала прохід кожного маломірного судна та всіх плавзасобів у частині акваторії Керченської протоки. Про це заявив оперативний штаб Краснодарського краю.

За рішенням командування Міноборони РФ заборонено прохід усіх маломірних суден і плавзасобів у Темрюкському районі між мисами Хроні та Ахіллеон та північніше лінії між мисами Такіль та Панагія та береговою лінією, йдеться в повідомленні.

Під обмеження потрапляють також прогулянкові, вітрильні судна, надувні плавзасоби, гідроцикли, віндсерфи, сабдоски та їхні аналоги.

Однак заборона не діє для кораблів, катерів та суден військово-морського флоту, прикордонних органів та військ Нацгвардії Росії.

У Росії заявили, що також забороняється ставати на якір, добувати морських ссавців, рибалити придонними знаряддями, проводити вибухові та інші підводні роботи, відбір зразків донного ґрунту, плавання з витравленим на якорі ланцюгом, проліт, зависання, приводнення, літальних апаратів.

Однак дозволено транзитний рух цивільних судів Керч-Єнікальським каналом у світлий час доби згідно з графіком після проведення оглядів.

Як відомо, вночі 17 липня на Керченському мосту сталися вибухи, які пошкодили дві секції автомобільного шляху. Після цього рух Кримським мостом було зупинено.

У Росії продовжили термін ремонту Кримського мосту

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button