Світ

РФ втратила у війні більш ніж 9 000 одиниць техніки – аналітики

РФ втратила у війні більш ніж 9 000 одиниць техніки – аналітики

Фото: Генштаб ВСУ

Російські втрати військової техніки величезні

Дані можуть бути неповними, бо не все озброєння фіксується, а проект Oryx збирає інформацію про військові втрати тільки за візуально підтвердженими даними.

 

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ втратила більш ніж 9 000 одиниць військової техніки. Про це повідомляє аналітичний проект Oryx.

 

За відомостями аналітиків, Росія у боях втратила 5 694 одиниці техніки, 242 пошкоджені та 2 759 захоплені. Ще 306 одиниць озброєння російські військові кинули на полі бою.

 

Дані можуть бути неповними, бо не все озброєння фіксується, а проект збирає інформацію про військові втрати тільки за візуально підтвердженими даними.

 

“У цей список входять тільки знищені транспортні засоби і техніка, про які є фото- чи відеозаписи. Тому кількість знищеної техніки значно перевищує зафіксовану тут. Стрілецьку зброю, ПТРК, ПЗРК, міномети, безпілотні боєприпаси, безпілотні літальні апарати, що використовуються як безпілотна приманка, цивільні транспортні засоби, причепи і закинуте обладнання не включені у цей список. Всі можливі зусилля були спрямовані на те, щоб уникнути повторюваних записів і розрізнити статус обладнання: захоплене чи покинуте. До того ж, якщо походження обладнання неможливо встановити, його не включають до списку”, – уточнюють аналітики.

 

Список постійно оновлюється з тим, як з’являються нові візуальні докази втрат.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button