Світ

РФ провозить зброю через Босфор торговими кораблями – ЗМІ

РФ провозить зброю через Босфор торговими кораблями - ЗМІ

Фото: Yoruk Is?k

Вантажне судно РФ з військовою технікою пройшло через Босфор

Контейнеровоз Sparta IV привіз до Сирії вантаж гумдопомоги, а потім вивіз військовий вантаж із військово-морської бази РФ, який має вивантажити у Новоросійську.

Вантажне судно РФ Sparta IV, яке перебуває під санкціями США, перетнуло Босфор і зайшло до Чорного моря, прямуючи із Сирії до порту Новоросійськ. Про це повідомляє Naval News.

Як зазначає група Bosphorus Observer та експерт із оборони Йорук Ішик, Росія використовує торгові судна для перевезення військових вантажів.

Повідомляється, що російський контейнеровоз Sparta IV привіз до Сирії вантаж гуманітарної допомоги для постраждалих від землетрусу, а потім вивіз військовий вантаж із військово-морської бази РФ, який має вивантажити у Новоросійську.

Корабель йшов через Босфор у супроводі кораблів ВМФ РФ, і перетнув протоку в темний час доби. До входу в Босфор 1 березня 2023 судно йшло у супроводі ракетного корвета ВМФ РФ Стерегущий.

Нагадаємо, у серпні 2022 року російські ракети ППО С-300 також були завантажені на Тартусі в Сирії і були доставлені до Новоросійська.

Це не перше перевезення російської зброї через Босфор. За даними агентства Bloomberg, торгове судно Sparta II доставило військовий вантаж РФ із Сирії до Новоросійська наприкінці липня.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button