Світ

РФ покарають за організацію “виборів” – ЄС в ООН

РФ покарають за організацію виборів - ЄС в ООН

Фото: UN Photo

Постійний представник ЄС при ООН Олоф Скуг

Росіяни з восьмого по 10 вересня проводять “вибори” на тимчасово окупованих територіях України.

Росія, її політичне керівництво та усі причетні до організації “виборів” на окупованих територіях України будуть притягнуті до відповідальності. Про це у п’ятницю, 8 вересня, заявив постійний представник ЄС при Організації Олоф Скуг під час засідання Ради Безпеки ООН.

“Росія, її політичне керівництво та інші причетні до організації цих незаконних так званих виборів особи стикнуться з наслідками за ці незаконні дії”, – сказав Скуг.

Він також наголосив на тому, що псевдовибори відбуваються “на тлі примусової та незаконної видачі Росією паспортів, зокрема й дітям”, а також масових і систематичних порушень прав людини на окупованих територіях України.

“Російські псевдовибори на територіях України, які знаходяться під тимчасовою військовою окупацією, нікчемні, відповідно до міжнародного права. Вони не можуть бути й не будуть визнані”, – заявив він.

Запровадити жорсткі санкції проти Росії за проведення фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях України закликав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених окупантами територіях України – на частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button